ALL ROUND ARRANGEUR MET EEN DIRIGEERSTOK
Manuel Speth studeerde piano aan het ‘Maastrichts Conservatorium’ bij Joop Grubben.

Tijdens deze opleiding dirigeerde hij zijn eigen composities bij het befaamde Metropole Orkest tijdens diverse workshops onder muzikale supervisie van Rogier van Otterloo. Deze raadde hem aan zich muzikaal zo breed mogelijk te vormen. Hij studeerde vervolgens aan de Hilversumse Muziek Academie compositie / arrangeren bij o.a. Jerry van Rooyen.

In die periode maakte hij voor de ‘AVRO’ diverse radio programma’s en stelde voor dezelfde omroep twee televisie muziekprogramma’s samen die hij zelf presenteerde en dirigeerde. Hij leidde de door hem samengestelde ‘Limburg All Stars’ Big band speciaal opgericht voor het Maastrichtse Jazz Festival waarmee hij integraal de nieuwjaarsuitzending van Omroep Limburg verzorgde. Verder stelde hij voor het TROS televisie het orkest samen voor het televisie programma: Gala voor Andre van Duin.
Hij arrangeerde onder meer vijf jaar lang speciale projecten van het Limburgs Symfonie Orkest, voor Salon Orkest Andre Rieu, de MastreechterStaar, de Koninklijke Concertgebouw Orkest Big Band, het orkest van Harrie van Hoof, en Belle Epoque.
Als dirigent was hij betrokken bij de musicals Evita voor Joop van den Ende producties, The sound of music en Jekyll & Hyde voor het Koninklijk ballet Theater van Vlaanderen. Ook leidde hij zijn orkest bij een circus project,
Verder dirigeerde hij Offenbach’s kamer opera Ba-Ta-Clan met Opera Comique Maastricht en het Limburgs Symfonie Orkest, en met zijn 30 koppig Preuvenemint Promenade Orkest verzorgd hij jaarlijks de traditionele zondag middagmatinee tijdens de laatste zondag van het Preuvenemint.